MAF – Tudástár

MAF – Tudástár

Szeretettel köszöntünk az új oldalunkon!

Bevezető:

2019-re annyira elszaladt az idő, hogy a régi szeretett fórumunk már nem tudta ellátni régi feladatát. Ma már nem fórumokat olvasnak az emberek, hanem Facebookon vagy gyors-kereséssel ellátott oldalakon akarnak azonnal információkat kapni. Már nem érdeklik őket, hogy több év tapasztalatát végigolvassák, mert túl hosszadalmas számukra inkább összefoglalva kérik az információt. Sajnos ennek az új típusú elvárásnak is meg kell felelnünk, ezért elkészítettük új oldalunkat a MAF – Tudástár oldalt, amire kivonatoljuk a fórum tudását, új cikkeket már ide fogunk posztolni, a fórum is idővel át fog alakulni kissé, hiszen elavult motorja mára már cserére szorult. Facebookon is igyekszünk aktív életet élni, de ehhez két személy kevés, munka és magánélet mellett pusztán hobbi alapon. Elindítottuk szakértői képzésünket is, ahonnan remélhetőleg pár hónap múlva olyan tanácsadók kerülnek ki, akik az alapvető funkciókat és eseteket el tudják látni, és az úgy nevezett kemény mag a nehéz, bonyolult témáknak végre évek után nekieshet. Új oldalunk megfelel azon elvárásnak is, hogy telefonról is könnyen kezelhető legyen, így igen nagy előrelépést tettünk a fejlődés irányába.

MAF - Tudástár

MAF – Tudástár működése:

Sok jó oldal van, de az információkat nagyon nehéz rajtuk megtalálni, hiába vannak menük, Címkék, Kategóriák, még se felhasználóbarát, nem tudod egyben legyűjteni, azokat amire szükséged van. Ezeket figyelembe vettük, és igyekeztünk tanulni belőle. Mivel ingyenes motorral dolgozunk, a kezünk meg van kötve részben.
A MAF – Tudástár oldalt úgy tettük könnyen kereshetővé, hogy mi is az úgy nevezett Kategóriákat és Címkéket használtunk az egyes posztok azonosítására. Kategória a nagyobb csoport, a Címke egy kisebb. Például: egy kőnyeléssel kapcsolatos írás esetén ellátjuk „Lebegés vagy lent maradás”, „Gyomor- és bélbajok”, „Aljzat” címkékkel, hiszen ezek az érintett Címkéi. Továbbá az „EÜ ismeretek” „Betegségek” „Felszerelések” Kategóriába is besoroljuk.
Erre azért van szükség, mert amikor pl. az „Aljzat” címkét kéred le, akkor minden, ami az aljzattal, vagy az azzal kapcsolatos betegséggel összefügg, eléd kerül. Természetesen, ha a „Gyomor- és bélbajok”-at nézed, ott a sok bélprobléma mellett ez is jelen lesz. Ugyan ez az elv a kategóriánál is, ami több címkét foglal magában. Ha csak a „Betegségek” kategóriát kéred le, akkor is elő fog kerülni az összes betegséges eset között a kőnyelés.

Menüszerkezetünk:

Fent a fejlécben vagy kiírva, vagy pedig három vonallal jelölve eléritek a menüt. Lenyíló, kinyíló szerkezetű, látni fogjátok.
A jobb oldali sávban pedig alul szintén teljesen kibontva megtaláljátok a megálmodott hierarchiánkat, a teljes menüszerkezetet.
A menüszerkezetben nem újítottunk, a Kategóriákat és a Címkéket rendeztük logikai sorrendbe.

Keresés:

Jobb oldali sáv tetején található keresés funkció mind a posztok címében, mind azok szövegében keres, így még könnyebben megtaláljátok, amit kerestek.

Hozzászólás:

A Tudástárra regisztrálni, hozzászólni nem lehet, ha észrevételed, kérdésed van, Facebookon fordulj hozzánk, azt a csatornát figyeljük a legjobban.

Diaképek:

Jobb oldalsó sávban (illetve ez a bekezdés alatt) láthattok egy diasorozatot, ami magától is változik, illetve ti is lapozhattok benne. Az általunk legfőbb 3-5 információt tartalmazó linket fogjátok itt mindig találni. Szezonálisan, vagy egyes események hatására, bővülnek, szűkülnek majd a diák számai. A képre rákattintva betölti az oldalt.

[serious-slider id=”23″]

Posztok sorrendje:

Ahogy készülnek a cikkeink, abban a sorrendben fognak megjelenni, tehát igazából összevissza ugrálva a témákban. Legfelül mindig a legfrissebb lesz. Ha egy cikkben érdemben javítunk, akkor új dátumot fog kapni, illetve a szövegezésben megjelöljük, hogy mi lett újdonság.

Jó olvasgatást!