Leszívott akváriumvíz

Leszívott akváriumvíz

Mire lehet használni a leszívott akváriumvizet?

A jó koszos, mulmos akváriumvizet tökéletesen lehet használni szobanövények, vagy kerti  palánták locsolására. Hálásak lesznek a növények. Minél “mocskosabb” a víz, annál jobban fognak örülni neki a növények.

Arra figyeljetek oda, hogy antibiotikumos, vagy gyógyszerezett (pl Klion) vizet nem szabad ilyen célra felhasználni. A metilénkék nem számít gyógyszernek, ebből a szempontból.

Mit tegyek a gyógyszeres akváriumvízzel?

Sajnos erre még igazán jó javaslatunk nekünk sincs a közcsatornán kívül. Igen tudom, így is élővizeinkben vannak antibiotikumok, még ezzel is terheljük? Javasolhatnám, hogy aktív szénen szűrjük át a gyógyszeres vizet, és utána már felhasználhatjuk szobanövények locsolására (palánta locsolásra ne), de számszerűen nehéz lenne megmondani, hogy mennyi aktív szénre lenne szükség, hiszen függene az aktív szén minőségétől is. Utána pedig a megkötött antibiotikumos szeméttel mit csinálsz? Akkor az pedig a kommunális szemétbe kerülne jó eséllyel. Sajnos egyelőre erre nincs jó tanácsunk. Az egyetlen javaslatunk, hogy annyi gyógyszeres áztató fürdőben legyen az állat, ami az állat szempontjából még pont megfelel. Azaz 5-10 literben bőven elengedő az állat méretétől függően, és nem kell 30-50 litert begyógyszerezni.