JBL NobilFluid Artemia kiegészítő ifjoncokhoz

JBL NobilFluid Artemia kiegészítő ifjoncokhoz

Sóráktartalmú vitaminozott folyékony táplálék ivadékállatok tápláláshoz. Axolotl-ok esetén, ahogy az összes többi tápnál, ez is csak kiegészítésként adható. Maximálisan 5 cm-es korig van értelme adni. Felette vitaminozás céljára az JBL Atvitol multivitamin cseppeket javasoljuk.

Kiszerelés, ár

50 ml, egy üvegcse.
2019-ben 1500-1800 Ft/db.

Kinézete

Üvegből, cseppenként adagolható.

Tapasztalat

Maya tapasztalata írta: Tenyészetemben frissen kikelt kortól (1 cm-től) 3 hónapos korig (3-4,5 cm-ig) alkalmaztam, táplálék kiegészítésként. Fő táplálékként kizárólag ne használjuk, viszont kiegészítésnek nálam tökéletesen bevált. A kicsi orra elég csepegtettem, hogy észrevegyék, illetve a légpumpa folyamatosan kevergette nekik. Tömény illata és tartalma miatt a kicsik egy része észreveszi és megeszi. Egy átlagos alom esetében 1 üveg akár 3 hónapig is elég, ha a dobozon lévő adagolást használjuk. Ha erős szűrőnk van bent a kicsiknél, NobilFluid-dal való etetéskor pár percre kapcsoljuk ki. A kicsik kizárólag élő-mozgó táplálékot fogadnak el, ha nem sikerül élő eleséget biztosítanunk számukra (nem kelt ki a sórák, nem kapunk cyclopsot), maximum 1-2 napig tudjuk pótolni NobilFluid-dal, hiszen nem mindegyikük fogja megtalálni, ha nem esznek eleget az hatással lehet a fejlődésükre, hiánybetegségek alakulhatnak ki, illetve leggyakoribb esetben elhalálozás.

Gyártó adatai

Analitikus összetevők:
Fehérje: 48%
Nyers zsír: 5,5%
Nyersrost: 2,5%
Nyers hamu: 10,2%

Vitaminok, provitaminok és más, hasonló hatású kémiailag meghatározott anyagok (1000 g-ban)
A-vitamin: 10000 I. E.
B1-vitamin: 40 mg
B2-vitamin: 100 mg
B6-vitamin: 40 mg
B12-vitamin: 500 mcg
(stabil) C-vitamin: 600 mg
D3-vitamin: 900 I. E.
E-vitamin: 35 mg
Biotin: 500 mcg
K3: 10 mg
Folsav: 2 mg
Nikotinamid: 400 mg
Ca-pantotenát: 400 mg
Kolin-klorid: 400 mg

Összefoglalás:
Sóféreg: 10%
Víz: 90%

Összegzés

Mivel nagyja víz, ezért első sorban a benne található vitaminok miatt kiváló kiegészítő táp kicsik nevelésénél.

1-5 cm-es axolotl-nak: igény szerinti mennyiséget (max. 10-15 csepp), normál táplálék adagolásától függően napi-heti szinten.

1 hónapos 2 hetes ifjoncok

Minőség és eltarthatóság

Használat előtt felrázandó! Hűvös helyed tárolandó.

4 hónapon belül fel kell használni! Megfelelő tárolás esetén nem zavaros/szottyos, de nem annyira ízletes mint amikor a csomag kinyitásra került. Ezért ezen idő után nem tanácsos a tápot felhasználni.

Az üvegcse ismételt kinyitása és bezárása hosszabb tárolási időtartam mellett, érintkezésbe hozza az üveg tartalmát a baktériumokkal és a páratartalommal. Így a prémium táp minősége folyamatosan csökken, és ez befolyásolja a táp vitamintartalmát és frissességét!